klik!2

Selasa, 21 Jun 2011

Si Hacker! Anda Juga Dalam Bahaya

Assalamualaikum.


Entry kali ini adalah kesinambungan daripada entry tersebut..Untuk mendidik anda semua supaya "think the worst" atau fikir akibat yg lebih buruk. Kebetulan pula negara kita baru sahaja lg digemparkan dengan kelicikan hackers yang "budget macho" baru2 ini..entah apakah niah mereka, saya pun tidak begitu pasti. Tetapi sila think the worst, alangkan sistem web kerajaan pun ditembusi,apatah lg anda??

Majoriti anda menggunakan laptop bukan?? Lihat kamera webcam di depan anda.. Maaf saya katakan, anda mungkin pernah di hack!!!!! Tidak logik anda fikir??? Oh anda sangat naif!! Saya sedih..Semua orang boleh melihat muka anda sekarang walaupun kamera itu tidak aktif. Hanya memerlukan sedikit kelicikan. Anda yg sedang berkemban tu jelas terpapar di skrin komputr hacker. So sila binding tape kamera tu ye;p!

Seorang hacker terkenal dunia, Maxcornellis bukan sahaja menggodam komputer persendirian tetapi beliau pernah mengupload video di youtube menunjukkan beliau menggodam sistem syarikat telekomunikasi (jika di Malaysia Celcom Maxis Digi), stesen Televisyen, sistem keretapi elektrik, paparan skrin di lebuh raya, malah dia pernah menggerakkan kereta Porsche orang awam. Sila lihat hasil kerja beliau di sini Youtube Maxcornellisse

So,sila pandai. Jangan bodoh. PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEE~ anda ingat video2 yang terlepas kat internet ni semua orang sengaja upload ke???tu semua kerja hackers!! Dan yg bawah sikit dari hackers, mereka gunakan teknik merefresh memori. Samaada memori kad,pendrive, handphone dan lain2..so please, jadi pandai!!!!!no video,no controversy!

Tiada ulasan:

Survey!