klik!2

Khamis, 19 November 2009

Gua Cukup Hangin Ngan Agen Jualan Langsung!!!

Gua cakap kat lu orang semue,kalo ade member yang jd agen derek selling,putuskan je silaturrahim ngan die..(melampau sangat ke??mungkin).. Otak korang la nak masuk kne bayau 2000rm la, kne carik downline la, arghhh..seelok2nye pesetankan mereka...

Dasar melayu..keje nak goyang kaki, duit nak bawak mati..

Baik ape bentuk perniagaan sekalipun, kalau ade orang cube closing korang, korang blah. Xpon bagi tendangan sebijik. Tu namenye tendangan kesedaran. Korang tau x closing tu ape?? Closing tu proses diorang nak perangkap korang. Ajak gi minum, blanje sikit, tunjuk kenderaan yang dorg beli hasil pniagaan, cakap senang dpat duit la..Dan seumpamanya. Jangan cepat teruja!!! Apa2 janji manis pon, lu jgn cepat terpengaruh.

Falsafah besar MLM= seorang naik, 10 orang jatuh..seorang untung 2000rm, 10 orang rugi 20000rm..so, kalo korang nak naik, downline korang akan makan batu ikat perot selama 1 sem untuk tunggu ptptn akan datang..

Aku belum kene lagi. Tapi cukupla kawan2 aku merana makan megi 1 sem. Kat dunia tak ade bende yang senang. Berpijak lah di bumi nyata. Berniagalah sebagaimana orang lain berniaga. Sebagaimana Rasulullah berniaga.

3 ulasan:

Syazwann Al-Qwantani berkata...

bro,ko cakap mmg btul,aku dah kene,siap dorang taja p tgk konsert mawi kahkah!aku minat mawi kot,aku p je la,skali lpas konsert tu kene closing,aku mmg anti bnda ni,so aku layan jela n bhujah abes,last2 dorang gv up hahaha!biarla,mlm ni ko jgnla marah sgt,ada yg btulnye,yg btulnya tu yg mngutamakan produk,bkan downline,cth tbaik mlm islamik,HPA yeah!

fark berkata...

Yup rite bro. aku pon mcm da putus kwn da. paling aku x stuju, produk dorg x utama, sibuk cari downline. cari mlm yg utama produk okeh...

Pastu galakkan org berhutang demi nk naik pangkat or watever....

Berniaga la mcm Rasulullah berniaga. AllahuAkbar...

amer @ ijjad berkata...

thanx megat n fark..aku x macam panas lak,cune ko tgk cbox aku..haha..sipot sedot tol..siap ngempen lagi tuh..hati2 jugak dgn pniagaan internet..tipu dunia semata2..tapi care ko kene megat mmg tricky gile..kah3...konsert mawi tuuuu..kwa3...klakaakakakakakakakakaaa

Survey!