klik!2

Rabu, 30 September 2009

Langkah Berjimat Student U tak dapat PTPTN

1. Ubat gigi gune 1mm skali jer. Tapi pastikan setiap jam gosok supaye nafas sntiase fresh.
2. Berus gigi agak2 dah kembang lurutkan kembali agar ia sntiasa straight.
3. Begitu juga dgn sabun mandi dan syampu, kalau rase2 nak abis tu, pau je room mate punye.
4. Beli nasik x payah beli air. Makan seblah orang x cukup zat. Nanti x pyh pau, die kompem bagi.
5. Baju kalo nak basuh kene pakai sabun. Rugi2. Tumpang je member sehelai 2. Kalo ade 10 member dah cukup untuk seminggu.
6. Berkire lah walaupun dengan rakan sejati. Even die nak pinjam kaklkulator pon, korang cas gak seminit brape sen. Kalo nak kejam lagi, kire untuk setiap button yang ditekan.
7. Petrol kenderaan pulak, kalo boleh jangan isi kay. Bile ade orang nak pinjam cakap je "full tank!!" kalo x, cas sewa sejam 5 inggit!
8. Kalo ade membe ajak makan luar, cakap je korang tgh diet wpon time tuh lapar tahap gaban mengamuk..perghh..
9. Kalo lapar sangat, amek duit 70sen, pi kat jiran dan pura2 nak belio megi die.. dengan machonya beliau pasti cakap "eh, x payah aaa bayaaa.. amek jer..". So korang amek jer tau!!! dan esok dan lusa pon teros begitu..
10. Simpanlah nestum atau oat. Supaya boleh exchange ngan nasik lemak member setiap pagi.
11. Jangan sesekali tengok wayang andai awek x blanje!!
12. Jangan sesekali calling!! Missed called sudeee..
13. SMS anta ciput je. Supaya receiver x reply n trus reply..
14. Minum air masak je. Kalo feel nak minum air bewarne, imagine je sudeee...

siott.. entry paling useless dalam sejarah memblogging aku..aduuuuu...duit xde..semua dah laburkan ke unit2 saham di Dubai dan US..

4 ulasan:

S.G.K = berkata...

ejat...
actually kn nurin xamik pun ptptn...tp xde pun kedekut cmgtuh...hehhee...
tipuuuu ek...hehehe

amer @ ijjad berkata...

ekeke..
x amek axpee laa..
ijjad amek.tp sem 3 dulu pointer drop.
kne gantung ptptn 1 sem.tu yang sem ni bengkak sikit..
tension2..

OreO HitaM berkata...

Haha...gila

amer @ ijjad berkata...

jimatt!

Survey!