klik!2

Rabu, 10 Jun 2009

Pengalaman time kecik2 (tag)

Peraturan: Jika anda di tag, adalah sunat muakad untuk anda menulis 25 perkara yang masih anda ingat semasa anda zaman kecik2..

adessss..ade pullakk laaa sunat muakkad..ni kalo bhase melayu dah kire sunat yang dituntut wei..sesat toll..ape2pon kite kire suke2 je laa ekk..ni ha pngalaman yg stil aku ngat laaa..cus aku ade msalah ingatan fit..


1. time kecik2 dlu aku rase aku kuar dari perot umi aku kuar kepale dlu kot.
2. then jadi anak yang soleh dan disayangi semua tmasuk jiran2,toke kedai runcit dan lain2.
3. suke tgk cite pendekar ade silat2.
4. suke nyanyi lagu2 hits dlu2.smpai skang umi aku tharu bile dgr balik lagu2 tu.
5. xske tol pi skul tadika.basic sgtt semue tuh..last2 duk umah..
6. dulu kalo jalan start pas sarapan jam 9 pagi,balik jam7ptang.dah balik,abah xbg kua..so stay la mane2.
7. kat taman kitorang dak2 laki mmg wajib maen bola.kalo x mmg malaun la tuh..so aktiviti bmain bola adalah wajib tetiap ptang.
8. time pakcik aku nikah, aku tukang bwk kek,skali jatuhh daaaaa....jatuh lak mmg pmukaan kek tu btul2 kat jalan..mletupppp wei...nasib aaa.sape suh dak kecik bwk..
9. dulu2 time dajah 1 2 kot dah gemok dah..nga3..time tu mmg aaa kiut..tapi dah tue ni adui...masalah bessarrr tol..
10. time rehat kat skul rndah main ting2..ari2 lak tuh..
11. datang skul pon awal leh maen galah pnjg,main pepsi cola sepak2 kaki..maen guli,main sepak botol..
12. sluar koyak celah kangkang dah bnyk kali kot..lg satu kat kaki kanan slalu ngat koyak cus tkena sprocket beskal..
13. penah time pj aku tbaling bola kat pale cikgu..name ckgu tu pn rahmah bt muda..skali die jerit..toyol!!!!!
14. xpnah pon dapat nombo 1 semur idop kat skul..
15. penah bkwn rapat ngan megat mohd syazwan time dajah 3 smpai 5..link blog die kat sbelah ni (this is my story)..penah laa aku tarik kusi time die nak duduk,skali tlentang kpale thantuk meja blakang..agak bdebar time tuh,tapi aku gelak je laaa..sory friend...ngeh3..tapi ko still bijak kan skang???
16. suke ngat pelihara ikan.smpai skang ade ikan kat umah.
17. kali ptame gi mancing time dajah 2 ke 3..tapi crite tuh smpai 2 3 minggu x habiss...padahal dapat ikan potak je ponnn...sekor lak tuh..
18. penakottt hampeh...ke jamban nak bteman je..tp dah skul mnengah dah mcho aaahhh..hehe..
19. umi aku cakap aku baik time kecik2..hmmm..aku trime je laa..
20. makan mmg kuat laaa...
21. membeli mmg kuat gak,duit stisa ada kat tgn..
22. xske kai baju time dirumah..
23. suke tgk org bina bangunan,xkire la kecik ke besar..seolah2 aku tahu aku akan mjadi engineer awam satu hari nanti..kalo dpt tgk org bancuh simen,ikat bata,sukat kayu smua tuh mmg xbganjak ler..rase cam nak tolong jer..
24. suke ngat kerabu timun,tiap2 bhari bulan puasa umi buat..
25. adehhh...dah makin lame makin ngaruttt...dah xtau nak tles ape..bwh ni gamba adik spupu aku,gambo aku ade,tp dulu gune kmere canggih,xde sof kopi,maleh nak scan..2org ni name die leman dan pian..lbeh kurang ni la koot dulu..gabab...




2 ulasan:

miss berkata...

hak.. ni confirm suka tengok cerita pendekar Kundur..xpun citer keris hitam bersepuh emas.. lakonan eman manan.. tul x?

amer @ ijjad berkata...

hak2...
cam familiar tajuk tuh..kris itam btepuh mas..
pdekar kundur cam x tau jer..
time tu rasenye umur lom 6 taun lg..
x sure..
tp btul laa eman manan..kah3..
lagi satu cite tok janggut..
time scene bsilat tu yang sonok..
huhuuu...

Survey!