klik!2

Jumaat, 20 Februari 2009

XXL, KING SIZE, NO PROBLEM..

rase nak login..nak tulis somthing..tp idea tara marri..pengalaman nak cite xde yang best2..nak bg pandangan lak takut kene band lak blog ni..mcm2 blaku skang..gelora politik terutamanya sejak PRU belum lagi reda..hmm..

dalam mud exam ni actualy..asigment ade, repot lom setel, arghh..aku xske buat keje lmbap..wpun aku agak "kurang kering"..

so untuk x mensesiakan entry kali ni,meh aku cite tntg kegempalan tubuhku..keh3..
aku pon xtau laa cane leh jd belon gini..seingat aku la,dalam umur dajah 2 atau 3 kot aku stat membelon..time dajah 2,berat aku 38kg..dajah 6 dah 80kg..form 3 85kg..form 5 110kg..skang 116kg..hmmmm,sntiasa mencatat kenaikan yang memberangsangkan..

bab makan mmg xde tandingan dah kot..menurut cite abah aku,dulu2 time bwk aku pi pekan sehari (sesetengah tmpat panggil pasar lambak,pasar minggu) ade je makanan kat tangan..then bila balik umah,makan bhidang lg ngan fmili lak..pendek kate,unstopable!!aku ngat lg asal gi mane2, msti je ade pakcik2 pgang2 bdn aku, cakap bdn aku sedapp!!kah3..pastu ade gak yg bimbang tgk,risau kot..seingat aku la,mase kecik dlu,aku xske pkai bju..so kadang pas balik skolah,mmg pakai singlet je..sempoi..huhuuu...tu yg mmbuatkan susuk tubuh aku nampak agak bulattt..ditambah ngan kerendahan time tu..adess..

tapi sejak umur 6 tahun,aku mmg xleh duk diam..petang je wajib turun padang ngan membe2..tgk senior dajah 6 wakil skolah maen bola,ktorang pon nak gakk..lagipon abah aku waktu kami menetap kat kuantan dulu tiap2 minggu bawak aku pi stadium darul makmur, tgk team pahang lawan..semangat aku waktu tu mmg tgi..dpt tgk aksi azizul kamaludin,wan rohaimi, ali tahar, zsolt bucs, shaharudin rosdi dan lain2 dpan mate mbuatkan aku smangat gile nak main bola..dtambah lak ngan dapat kasut bola baru..fuhh..aku mula mencongak mengecilkan saiz badan..

tu cite dajah 5 ke bwhh..time blm mumaiyiz..hmmm..kali ni dajah 6 dan ke atas, dah reti malu kat awek2..xbest tol la jadi orang besar ni..kenyit mate sikit awek takot..grrr..iskkk...diskriminasi tol..waktu ni laa yg wat aku btol2 nak jadi kecikk..angan2..korang pon tgk aku skang cmane kan??haha..

mmg kekurangan tu banyak..hidup seakan akan x seperti orang lain..yang lucu, yang sedih, yang gembira, semua ade..dulu time skul rndah, nak bli baju,aku xpi laa tmpat kanak2 tu..mmg xde pnye saiz..sluar pon..sluar skolah lagi laa..haha..carik je tmpat orang tua..xpon gi tmpah..setel..yang sedihnya,aku x dapat pon gi selection untuk team bola sekolah waktu skolah rndah..iskkk...hampehh..yang buat aku rase gempak lakk,mase membe2 nak gaduh ngan budak kelas lain,mmg aku wajib ade laa..kalo ijad xde mmg rugi laa.kah3..besar beb aku,kalo pijak budak2 sebaya aku ase leper wei..

tapi waktu mengubah segalanya..aku mula sedari saiz ni laa yang buat aku dikenali, disegani, diminati(erkkk??), disayangi, dikagumi, dihormati(huhuu), dan digilai ramai kott(jgn aa muntah=p)...tgk afdlin shauki yg cool,shaq o neil yang fantastic,dan lain2 manusia yang bersaiz xxl begitu konfiden ngan pnampilan dorang, buatkan aku lupa smua yang membebani kpale slama ni..skarang dalam target aku, nak sihatkan tubuh badan je..bukan lagi nak kecilkan badan..asalkan aku exercise tiap2 hari, otot jadi kuat,minda jadi cerdas, blood circulation lancar,jantung berdegup ikut landasan, itu pon dah cukup..

walaupon ending crite ni menunjukkan aku remain fat, aku xmaula korang tpengaruh..maksud aku,nti ko dapat anak,jgn laa suap je makanan memanjang..larang2 laa sikit kalo nampak anak korang menunjukkan sindrom yang same..seksa wei jd dak gemok..xbest lgsg..siyess..


amek ko, 2 tangan aku dah lebih dari saez kibod..patott aa laptop tu dah jahanam..

latest image,imej barou,tanpa rambut..


haaa,sebelahh badan aku je mmbe aku ni..kalau aku tpijak die ni mmg insuran cover punye ah..

2 ulasan:

-MiNt- berkata...

AHHAHAHHAHA..
gambar last amat lucu!!!

amer @ ijjad berkata...

namanya kecil..and dia slalu panggil aku besar..huhuuu..

Survey!