klik!2

Sabtu, 7 Februari 2009

Mid Sem Break Tanpa Rancangan

Assalamualaikum!
Pengalaman kali ni mmg bnyk dan sangat berharga..walaupun cuti hanya seminggu tp amat bermakna cus smua adik2 ada kat rumah..maka gegak gempitalah rumah aku yang kalau hari2 biasa hanay ada adik bongsu dan umi aku..kalu kecil2 dulu bergaduh sudah tntu melibatkan sepak terajang tumbukan dan smack down..tp keadaan nyata berubah, masing2 berjauhan. sekali sekala dgr suara adik2 di telefon, terasa erti rindu dan sayang kat dorg smua.

Laptop rosak.motherboard hangus.membuatkan aku berkira2 nak ke lowyat.tp rancangan satu ape pon xde.jalan kl langsung xtau.duit xbrape kencang.call semua sedara mara smua dah ada rancangan.cus cuti 4 ari taun baru..awal pagi isnin 25january, aku congak plan sndiri.search n print out map bukit bintang.then bgtau adik2 aku yang aku nak gi KL..smua nak ikot.wpun berhadapan risiko sesat xbalik trus ke rumah..hewwww..

pagi tu dah kol 1030 kitorang btolak dari temerloh dgn unser kesayangan..big brother aku jadi kelindan.then ada kwn adik aku ikut sorang.dgn map bukit bintang yg hanya menunjukkan jalan sultan ismail dan bangunan sekitar bukit bintang,aku terpakse la buat muke konfiden.brhnti isi minyak di genting sempah,lalu terowong sempadan selangor-pahang,aku dah rase mmg akan sesak tu jalan kat KL.tp bila dah masuk KL,waaahhhh...syurga gila jalan diaaa...smoothhh..upenye esok taun baru cine..smua org balik kg..hahaaaa..KL gua punyaaa!!!!!!!

wpun jalan smooth,tp keadaan dalam kereta mmg huru hara..mula2 sesat sampai kepong dan mane2 ntah..smpai x jmpe sign board nk ke bandar..tp lepas patah balik,dgn kehebatan kelindan aku bace signboard,trus jmpe bukit bintang,dan itulah kali pertama aku tgk Pavilion dan Lowyat Plaza..trase idong nak kembang jerk sbb bjaya jd Orang Temerloh pertame memandu ke Lowyat..wkakaka.poyo!lama jugak laa dalam tu,aku angkat desktop murah jerk..nak guna untuk intenet,buat keje,dgr lagu..movie jarang tgk,game main solitaire jer..dah petang tu bermula la episod sengal..

perot dah lapar..adik2 aku suruh cari tmpat mkn,maka aku pun pusing laa bndar besar tu..nampak jer macam2 restoran tp parking satu pon takde...arghhh..bengang tol.lastly jmpe signborad KL sentral..kah3..mkn kat KL sentral..bebal btol!!jalan jauh2,pastu mkn kat stesen bas..sbb aku fmiliar dgn KL sentral ni..dulu time duduk Matrik Labuan,time balik dan pegi mmg singgah sini nak amek bas,train atau airport shuttle.

dah pukul 5,siap jamak kat KL sentral,ngat nk balik.taknak jalan malam.sesat lagi parahh ooo..tp ape nak buat..on the way balik tjumpe plak sign board KLCC..aku dah pegi..tp ksian laa adik2 aku,2 orang tu xpnah pegi lagi..aku pon singgah ler..masuk basement parking..amek2 gambar,tgk barang2 mahal..haha..duit dah kopak bli komputer..jam730 baru nak balik..perkara yang ditakuti terjadi akhirnye..cissss..ilang macho aku..dah malam,sesat,xjmpe pun signboard gombak,kuantan,mahupun bentong..dekat satu jam wei!!adik2 aku dah mula cuak,takut jer tpakse cek in mane2 hotel murah..sempoi2 pon tdo lam kerete.lastly tanye org,die suruh cari jalan duta.dari situ dapatlah cari jalan balik pahang..legaaa...tp kitorang buat kputusan lepak kat umah Ayahngah kat bentong..

mlm tu borak2,lastly buat kputusan nak gi naik genting dan air terjun chamang..yeayeahhh..cool beb!hang out genting..last aritu dajah 2 aku pegi..tp yang heran tu,ramai jer chinese ctu..dorg x ziarah n bmaaf maafan ker??ari ptame raye tuuu..time naik tu,unser aku slow n steady jer laa..maka giur laa aku tgk bmw,merce besar2 dan kereta yang aku xpnah tgk kecanggihannya naik ke atas dgn slumbernye..baru aku tringat yg genting ni pusat perjudian tergah di malaya ni..agaknye dalam krete tu berguni2 duit ekk..pub pun bnyk..hmm.beruntuglah mereka yang beriman..nikmat di syurga x terbanding dgn nikmat dunia maya ni..

ptang tu gi air tjun chamang..pnat xleh nak cite..tp inilaaa percutian paling hebat stakat ni..untuk adik2,kau smua best!!thanx to make my holiday meaningful!!!





Tiada ulasan:

Survey!